Kuranın Kuranla tefsiri ne demek?

KURAN'IN BAKIŞIYLA ANLATIM açıklamakta, konuları muhatabın zihnine nakşetmektedir. Yüce Allah tarafından kolaylaştırıldığı ifade edilen Kuran'ın asıl kolaylığını kendi içerisinde aramak gerekir. İşte bu tefsir, Kuran'ın kolaylığını ortaya koyan çok önemli bir bakışın eseridir.Oct 29, 2010

Kuran Tefsiri ne demek?

Tefsir (Arapça: علم التفسير; İlm-il Tefsir), İslam dini terimidir. 'el-Fesr' masdarından tef'il babında yorumlamak, açıklamak manalarına gelen bir kelimedir. Eş değer bir kelime "te'vil"dir (yorum). Kur'an ayetlerinin açıklanmasına dair dalıdır.

Kuran ı Kerim Türkçe meali nedir?

Meal Arapça kökenli bir kelimedir, "meydana gelen netice", "mana", "anlam", "sonuç" anlamlarına gelir. Kur'an mealleri Kur'an'ı oluşturan sure ve ayetlerin tümünün Arapça dışında bir dile yazarın anladığı mana üzerinden aktarımıdır ve bu açıdan tercüme'den farklıdır.

Türkçe tefsirler nelerdir?

  • Mevdudi – Tefhimu'l-Kuran.
  • Elmalılı Hamdi Yazır – Hak Dini Kuran Dili.
  • Bayraktar Bayraklı – Yeni Bir Anlayışın Işığında Kuran Tefsiri.
  • Mehmet Okuyan – Kısa Surelerin Tefsiri.
  • İsmail Hakkı Brsevi – Ruh'ul Beyan Tefsiri.
  • M. Sait Şimşek – Hayat Kaynağı Kuran Tefsiri.
  • Said Nursi – Risale-i Nur.

Jan 20, 2021

Ülkemizde ilk tefsir kitabını kim yazmıştır?

Bu dönemde yazılan tefsirlerde, rivayetle beraber dirayet tefsiri de kendini göstermiştir. Eldeki bilgilere göre, Kur'an'ın baştan sona kadar tefsir edilerek yazılan ilk tefsir kitabı, Mukâtil b. Süleyman'ın bu dönemde yazılmış olan “Tefsîru Mukâtil b. Süleyman” adlı eseridir.

Meal ve tefsir arasındaki fark nedir?

Dilimize Arapçadan geçmiş olan meal kelimesi, bir metnin ya da olgunun anlamı demektir. Fesr kökünden türetilmiş olan tefsir sözcüğü ise bir şeyi açıklığa kavuşturmak, detaylı bir şekilde açıklamak ve yorumlamak anlamına gelir.

Tefsir ve Tevilin temel farkları nelerdir?

Kısaca tefsir sözün ne dediğinin, tevil ise ne demek istediğinin anlaşılmasıdır. Bunun için tefsir rivayete, tevil ise dirayete/anlama kabiliyetine dayanır. Rağib'e göre tefsir her türlü sözde, tevil ise ilahi kitaplarda söz konusudur.

Atatürk Kuran’ın Türkçeye çevrilmesini niçin istemiştir?

Atatürk, Türk Ulusu'nun dinini, öz kaynağından (Kuran'dan) Türkçe olarak öğrenmesi istiyordu. KuranTürkçeye çevirtmeye karar verdi. Kararının gerekçesini, benim maksadım Türkler Kuran'ı okusunlar ve anlasınlar diye açıkladı.

Kuranı kerim meali okumak doğru mu?

Bu tercümeleri alıp okumak doğru mudur? Cevap: Kurân-ı Kerîm, hiçbir dile hatta Arapçaya dahi tercüme edilemez. Bu sebeple Kurân-ı Kerîmin mânâsını anlamak için tercümesini okumak doğru olmaz. Mânâsını anlamak için ayet-i kerîmelerin tercümelerini okuyan bir kimse, murâd-ı ilâhîyi öğrenemez.