Arkeoloji bölümü bitiren ne olur?

Günümüzde arkeoloji çalışma alanı oldukça geniştir. Çeşitli arkeolojik kazılarda görev alan arkeologlar aynı zamanda müzelerde de çalışabilirler. Kültü ve Turizm Bakanlığında da iş imkanı bulunur. Aynı zamanda arkeoloji bölümü mezunları eğitimlerine eklentiler yaparak tarih öğretmenliği de yapabilirler.Nov 26, 2020

Arkeoloji mezunu nerede çalışır?

ARKEOLOJİ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR? Arkeoloji bölümü mezunlarının kamu ve özel sektörde iş olanakları bulunmaktadır. Arkeoloji bölümü mezunları, arkeolog olarak ülkemizin birçok ilinde bulunan müzelerde uzman, arkeolog ve müze araştırmacısı kadrolarına yerleşebilirler.

Arkeoloji ne kadar maaş alıyor?

Devlette çalışan arkeolog maaşları: Devlette çalışan arkeologlar 6.000 TL ile 7.500 TL arasında maaş alırlar. Mesleğe yeni başlayan arkeolog maaşları 6.000 TL civarındadır. Kıdem ve meslekte geçirilen yıl arttıkça arkeolog maaşları da artar. Örneğin 25 yıldır devlet görevinde çalışan bir arkeolog, 7.500 TL maaş alır.

Arkeoloji kaç yıl okunur?

Arkeoloji bölümü eğitim süresi 4 yıldır.

Arkeolog neler yapabilir?

Arkeolog, insanlık tarihi ve tarih öncesi hakkında bilgi toplamak için eski uygarlıkların geride bıraktığı mimari yapı, eşya, kemik vb kalıntıları inceler. Aletler, mağara resimleri, bina kalıntıları.., kazılarla gün ışığına çıkaran, inceleyen, değerlendiren ve koruyan kişidir.

Arkeoloji mezunu iş bulabilir mi?

Günümüzde arkeoloji çalışma alanı oldukça geniştir. Çeşitli arkeolojik kazılarda görev alan arkeologlar aynı zamanda müzelerde de çalışabilirler. Kültü ve Turizm Bakanlığında da imkanı bulunur. Aynı zamanda arkeoloji bölümü mezunları eğitimlerine eklentiler yaparak tarih öğretmenliği de yapabilirler.

En iyi arkeoloji bölümü hangi üniversitede?

Arkeoloji Bölümü için İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi İngilizce tam burslu taban puanı 406,18407 ve başarı sıralaması 28945'tir. Bu bölüm için diğer en iyi seçenekler arasında Ankara Üniversitesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bulunur.

Arkeolog iş bulabilir mi?

Arkeologların imkanları oldukça geniştir. Hem özel sektörde hem de devlet sektöründe çalışabilen arkeologlar kendi tercihlerine göre bir işte çalışabilirler. Aynı zamanda arkeologlar akademik kariyer de yapabilirler. Arkeologlar devlet kurumlarında çalışmak için öncelikle Kamu Personeli Seçme Sınavına girebilirler.